Persoonlijke effectiviteit & persoonlijk leiderschap

Persoonlijke effectiviteit & persoonlijk leiderschap. Van die begrippen waar iedereen elkaar tegenwoordig mee om de oren slaat. Google 'persoonlijke effectiviteit' en je krijgt ca. 276.000 hits in 0,09 seconden. Voor 'persoonlijk leiderschap' krijg je binnen 0,08 seconden 165.000 zoekresultaten.

Wat is nou eigenlijk persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap? En, misschien nog wel belangrijker: hoe bereik je dat?

In mijn visie hangen beide begrippen nauw met elkaar samen. Persoonlijke effectiviteit betekent volgens mij 'het stellen en bereiken van je persoonlijke doelen op een manier die uitgaat van jouw drijfveren, waarden en kwaliteiten'. Om dat te bereiken, heb je persoonlijk leiderschap nodig: het nemen van je eigen verantwoordelijkheid voor jouw reactie op omstandigheden die zich voordoen en op de mensen waar je mee te maken hebt.

Misschien heb je soms het idee dat zaken je 'gewoon overkomen' of dat mensen in je omgeving jou dingen laten doen of je zelfs iets 'aandoen'. Mijn overtuiging is dat je altijd invloed kunt uitoefenen; dat je altijd een keuze hebt hoe je met omstandigheden omgaat. Persoonlijk leiderschap betekent dat je deze keuze bewust maakt en daarnaar handelt, ook op momenten dat het spannend wordt of tegenzit.

Aanleiding voor een coachtraject
Persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap zijn vaardigheden die je nodig hebt bij het beantwoorden van diverse levensvragen of coachthema's. Jouw 'coachthema' vormt het uitgangspunt van een coachtraject. In een coachtraject gaan we samen op zoek naar jouw antwoord op jouw coachvraag.

 

<< terug naar

t_beeldgroot_beeld